Tuesday, February 13, 2018

Roșii "Giant Tree"

https://photos.app.goo.gl/vPfoo1LSvi7os1Af6

2019
Anul trecut rezultatele au fost împărțite. Neprotejate roșiile mele pom au fost la un moment dat binișor afectate de boli, dar pe primele etaje au rodit frumos și gustul lor e chiar bun. Anul ăsta era să le pierd. De fapt pierdusem semințele la piața de la Deva, doar că surpriză: singura maidaneză păstrată în solarul nou înființat s-a dovedit a fi o Roșie Pom. Și anul ăsta a fost ciudățel, n-au rodit grozav primele etaje, apoi dolarul a devenit prea mic pentru pomul meu. 😀 Dar, am din nou semințe și planuri mari.

    Despre astea circulă niște povești și poze fantasmagorice. Pozele și poveștile cică ar fi din spații protejate și după o dezvoltare multianuală.


Nu cred să le pot face chiar așa copac, da am ceva planuri speciale pentru ele - 2 fire puse devreme și crescute înăuntru in ghivece mari, apoi mutate afara într-un strat înălțat ce-abia le-așteaptă. Or să aibă și unde se cățăra numa sa crească ele mari și cred că o sa le și fertilizez mai tare.


Eu am luat semințe de-aci: https://semintelegumeflori.ro/tomate/965-rosii-giant-tree.html?search_query=Giant+tree&results=2

După asta am mai primit și cadou la o comanda de alte semințe din altă parte: https://semintedelegume.aaz.ro/detalii/727339/TOMATE-TREE---TOMATA-COPAC

13 Februarie 2018
Cele 2 fire sunt 3 + 3 semințe ținând cont ca am doua surse diferite. Semănate devreme, cu primele vinete si ardei, or răsărit iute, or luat-o pe maică-mea prin surprindere, aproape c-or făcut-o să plângă la telefon, când m-o sunat să-mi spună că n-o băgat de seamă ce tare s-or lungit 😃. Primele or răsărit toate, alealalte, întâi 3 din două 😃, mai târziu și-treia(patra). Or și cerut iute casă nouă (alea mai mari, le-am dat la toate).


După o vreme m-am cam prins că sunt clar soiuri diferite. Pentru alea 3 mai mari am pregatit stratul înălțat. Cu alealalte încă nu sunt hotărât dacă să le tratez normal sau special.


Link la albumul dedicat: https://photos.app.goo.gl/aDDJp8HMF0X0m2BB2

No comments:

Post a Comment