Friday, November 17, 2017

Dwarf 🍅 Project

    Despre Dwarf Tomato Project am aflat mai întâi tot de la Roșii de Roșii. Aveau aci-n ofertă o selecție superbă de 6 feluri de pitice care mai de care mai frumoasă și mai colorată. Mi-o luat cam mult până să mă hotărăsc să le comand (5 mai erau în stoc). Era închis temporar, apoi am amânat eu și acum pare închis de tot.

    Dwarf Tomato Project - Niște oameni de pe te miri unde de prin lume s-au pus să facă soiuri de roșii gustoase și frumoase cu fructe și mai mici și mai mari care sa crească pe plante suficient de mici cât să poate fi cultivate in "ghivece" ( de fapt containere - ghivece așa mai mari mai spre vreo 20 de litri).

    Sunt vreo câteva alea-alea de semințe care țin și semințe de roșii de-astea. Printre ele e și Victory Seeds. Ăștia au tot felul de semințe aci. Mă tot uitam io pe la ei și-mi făceam planul cum să-l combin pe Al Bătrân să-mi comande semințe de nește chestii (mai ales roșii). Nu că trebuia nu știu ce combinație, da ăsta-i om serios, deja mă luase la întrebări că ce-mi trebe mie atâtea feluri. Să găsesc două-trei calumea și aia e. Dacă-i veneam c-o listă de jde feluri de roșii mi-era că mă taie de pe listă.

    Așa că-l luai prin învăluire. Plecai de la Tomatillo, vorbirăm noi de niște rețepte, îi trimisăi io una, îi spusăi că-i de la Victory Seeds (linku la ea), că ăștia au aci de toate. Inclusiv semințe de Cilantro (cu ăsta mă bătusă el la cap că să pune la alea-alea mexicane - până la urmă băgarăm de samă că-i Coriandru). O dădurăm în  Jalapeno și alt soi de ardei iute (da nu prea), erau toate aci la ăștia. Mi-adusăi aminte că vreau io niște crăstăveți chinezești, ce mai? Îl întrebai dacă nu vrea să-i trimit eu o listă de să mi-o comande el la ăștia și să mi le trimită pe Muma când o veni acas. Îi spusăi că, dacă tot fac listă, aș pune și vreo douță roșii pe ea.

    Vru, da-mi spusă din prima să nu exagerez cu roșiile. Făcui lista. Până la roșii cât de generos putui. La crăstăveți găsii unu de Boston să-i iau fața lu Al Bătrân, doar doar o uita de roșii. Îmi povestise el de Edamame c-a mâncat nu știu unde și i-a plăcut, am pus două soiuri de soia in listă. La final: 9 semințe de ne-roșii, 18 de roșii. Am tăiat tot ce-am putut - au rămas 11 roșii.
I-am share-uit-o direct pe Keep, să vadă că m-am străduit. Degeaba, tot o trebui să mai tai - au rămas 7.

  1. Dwarf Emerald Giant
  2. Dwarf Mr. Snow
  3. Dwarf Caitydid
  4. Rosella Purple
  5. Perth Pride
  6. Sarandipity Dwarf
  7. Dwarf Wild Spudleaf
Semințele or ajuns in bună regulă la Al Bătrân și așteaptă cu nerăbdare vizita la Boșorod să cunoască și ele pământul românesc mănos 😃.

Să  nu se simtă singure alea de Kumato.

No comments:

Post a Comment